دیمر چیست؟!

دیمر

دیمر



یکی از پرکاربردترین قطعاتی که در بسیاری از پروژه های الکترونیکی از آن استفاده می شود دیمر است. به بیان ساده تر دیمر وسیله ایست که از آن جهت کم و زیاد کردن نور چراغ ها استفاده می شود.
اما برای شناخت بهتر دیمرها و آشنایی با عملکرد آنها در هوشمندسازی ساختمان به بیان ساده باید این مطلب را مطالعه نمایید.

عملکرد دیمر



استفاده از دیمر گستره ی وسیعی را شامل می شود؛

از استفاده در اندازه ی یک کلید روشنایی برای خانه تا واحدهای برق قدرت در ساختمان های بزرگ یا روشنایی خارجی ساختمان ها را شامل می شود که همگی در طیف استفاده از دیمر جای می گیرند.

دیمر از نظر ظاهری شبیه یک کلید معمولی است که دارای دو ترمینال خروجی می باشد، به این شکل که یک رشته سیم وارد یکی از ترمینال های پشت دیمر می شود و یک رشته سیم فاز به عنوان خروجی از ترمینال دیگر پشت دیمر به چراغ یا هر مصرف کننده دیگری می رود. سیم نول هم بدون اینکه وارد دیمر شود، مستقیم به چراغ وصل می شود.

نکته ی مهم در استفاده از دیمرها توجه به قابلیت پروژکتورهای روشنایی یا چراغ ها در استفاده از دیمر می باشد یا به اصطلاح dimmable باشند.

انواع دیمر



دیمر های مکانیکی

ساده ترین نوع دیمر هستند و به راحتی و بدون نیاز به اصلاح سیم کشی ساختمان قابل نصب می باشند.

این نوع از دیمر ها به دو شکل کشویی و گردان در بازار یافت می شوند.


دیمر های لمسی


این نوع دیمرها نوع مدرن و پیشرفته تری هستند که جذابیت ظاهری بیشتری نسبت به نوع مکانیکی آن دارند.

اما عملکرد چندان متفاوتی نداشته و امروزه به خاطر ظاهر زیبای آن در ساختمانها طرفدارهای بیشتری نسبت به نوع مکانیکی آن پیدا کردند.


دیمر های هوشمند


و دیمرهای هوشمند شاید از نظر ظاهری تفاوت زیادی با نوع لمسی آن نداشته باشند اما قدرت آنها در عملکرد آنهاست .

این دیمرها علاوه بر تنظیم دستی به صورت ریموت کنترل ، اینترنت و اپلیکیشن موبایل نیز قابل کنترل می باشند.

یک سیستم هوشمند مجهز به حسگر روشنایی در زمان تابش نور خورشید به داخل ساختمان باعث کاهش نور چراغ ها به صورت اتوماتیک می شوند و در زمان کم شدن تابش خورشید، نور منابع روشنایی اضافه می شود تا در مصرف انرژی صرفه جویی صورت بگیرد.

مزایای استفاده از دیمر




مهمترین ویژگی استفاده از دیمرها صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.

هرچند که هزینه ی اولیه ی دیمرهای هوشمند به نسبت انواع مکانیکی آن زیاد می باشد اما هنگام استفاده به کاهش مصرف انرژی کمک بسیاری کرده و در بازه ی زمانی هزینه ها را کاهش می دهد.

دیمرها با کم کردن ولتاژ ورودی چراغ ها باعث کاهش مصرف انرژی الکتریکی می گردند، همچنین این امر سبب می شود عمر مفید چراغ ها افزایش یابد ؛ کاهش ولتاژ چراغ سبب کاهش توان ورودی به لامپ و در نهایت سبب کم شدن استرس وارد شده بر قطعات شده که این مورد سبب افزایش طول عمر چراغ ها می گردد.

و اما ارتباط هوشمندسازی ساختمان و دیمرها !



در هوشمند سازی ساختمان ها از دیمرهای هوشمند استفاده می شود تا علاوه بر اینکه شدت نور قسمت های مختلف ساختمان را از طریق مانیتور لمسی و یا موبایل و تبلت کم و زیاد کرد، بتوان در سایر قابلیت های سیستم از جمله روشنایی اتوماتیک و یا سناریو های مختلف هم از این امکان بهره جست.

به عنوان مثال در اپلیکیشن خانه هوشمند زاگرس میتوان با تنظیماتی ساده تعیین نماییم که هنگام ورود به فضا لامپ یا چراغ بصورت اتوماتیک روشن شود؛

همچنین شدت نور آن در ساعت های مختلف روز همچون صبح، عصر و یا شب متفاوت بوده و به فراخور نیاز کم نور یا پرنور گردد.

یا با استفاده از قابلیت تعریف سناریو در اپ خانه هوشمند زاگرس می توان یک سناریو با عنوان " ورود" تعریف نماییم که بتواند چراغ های فضای ورودی را کم کم روشن نماید تا هنگام ورود کامل تابش نور به حداکثر خود برسد،

و هنگام خروج نور را کم کم خاموش نماید تا هنگام خروج کامل تابش نور به حداقل خود برسد.

و یا دیگر سناریوهای مختلفی که بر اساس نیاز کاربرها تعریف می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *